Áfa regisztráció Csehországban

A Csehországban történő terjeszkedés egyik fontos feltétele a csehországi áfa regisztráció megléte. Minden olyan kereskedelmi tevékenységet végző vállalkozás áfa regisztráció elvégzésére köteles, mely regisztrált székhellyel, üzleti címmel rendelkezik, valamint üzleti tevékenységéből bevétele származik, vagy forgalma meghaladta az 1 millió cseh koronát az elmúlt 12 hónapban.

Bízza szakértőkre a cseh áfa regisztráció elvégzését!

A csehországi cégalapítás szakértőjeként a cégalapítás, bankszámlanyitás, könyvelés, és virtuális irodai szolgáltatások mellett, áfa regisztráció elvégzésében is tudunk segíteni

Cseh és magyar nyelven beszélő szakértőink átfogó ismeretekkel rendelkeznek a teljes folyamatra, valamint a cseh adórendszert illetően. Szakértő segítségünkkel nem csak az áfa regisztráció, de a komplett csehországi terjeszkedés gördülékenyen és flottul zajlik.

A cseh adórendszer általánosságban véve összetett és bonyolult szerkezetű, a cégalapítás valamint az áfa regisztráció is komolyabb ismereteket és adminisztrációt igényel, melyektől azonban teljes mértékben megkíméljük.

Szolgáltatásunk igénybevételével az áfa regisztráció az aktuális cseh szabályoknak megfelelően, személyre szabott tanácsadással együtt kerül elvégzésre.

A cseh adórendszer számokban:

Csehországban az áfa 21% ezzel nagyjából az uniós átlag közepén helyezkednek el. Más országoktól eltérően azonban 15% kedvezményes adókulcs van érvényben például: bizonyos élelmiszerekre, egészségügyi termékekre és szolgáltatásokra.

A társasági adó mértéke 19%.

A személyi jövedelemadó 15%.

Főbb esetek áfa regisztráció szükségességére:

  • Áruk importja Csehországba az Európai Unión kívülről.
  • Áruk adás-vétele Csehországban.
  • Csehországból származó áruk értékesítése, amelyeket a Cseh Köztársaságon kívüli ügyfeleknek szállítanak (üzleti vagy magánvevők).
  • Áruk beszerzése Csehországban egy másik EU-országból.

Milyen információk szükségesek a cseh áfa-szám és regisztráció megszerzéséhez?

A cseh adóhivatal megköveteli a megfelelő nyomtatványok kitöltését és benyújtását a következő dokumentációval együtt:

  • A vállalkozás igazolására szolgáló áfa tanúsítvány, arról, ha az EU más országaiban is be van jegyezve.
  • Gazdasági tevékenységi engedély.
  • Kivonat a vállalat nemzeti kereskedelmi nyilvántartásáról.

A regisztrációs folyamat elvégzését követően cseh adószámot kap, mellyel együtt azonban  áfa bevallás benyújtására lesz kötelezett. Naprakész ismeretekkel rendelkező, helyi kollégáinknak köszönhetően ebben az esetben is hatékony megoldásokat kínálunk, igény esetén átvállaljuk Ön helyett a teljes könyvelést. 

Amennyiben segítségre van szüksége, mi megszabadítjuk az áfa regisztráció fáradalmaitól, az időigényes és bürokratikus adminisztrációtól, a nyomasztó határidők betartásától.

Kapcsolat

Mgr. Norbert Gyürüsi

+421 907 178 390

gyurusi@freyacorp.com

Teljesítés

14 napon belül

A szolgáltatás ára

már 799 € - tól

A Csehországban alapított kft-n belül

Elkészítjük önnek az okiratokat

Biztosítjuk az okiratok közjegyző előtt történő hitelesítését

Biztosítjuk a közjegyzői jegyzőkönyv megírását

Segítünk a vállalati bankszámla megnyitásában

Felhívjuk a figyelmét minden határidőre, amelyet be kell tartania

Írjon nekünk vagy hívja a +36 30 016 2137 telefonszámot

GDRP

13 + 2 =