Bankszámlanyitás Csehországban

A Csehországban történő cégalapítás egyik alapfeltétele, hogy rendelkezzünk egy cseh banknál vezetett vállalati bankszámlával. 

Bár a cseh bankrendszer stabil és átlátható alapokon nyugszik, felkészületlen, kevésbé hozzáértő személyek számára összetett, időigényes és problémás lehet a cseh bankok és szolgáltatásaik, valamint a bankszámlanyitás útvesztőjében történő eligazodás.

Miért válasszon minket, csehországi céges bankszámlája megnyitásához?

Szakértőink nap mint nap olyan a problémák a megoldásával foglalkoznak, amelyekkel Ön éppen most szembesül, amennyiben csehországi bankszámlanyitásra készül. 

 • Naprakész ismeretekkel rendelkezünk a cseh bankrendszert, valamint a piacon megtalálható bankok kínálatát illetően.
 • Segítünk kiválasztani a céljainak leginkább megfelelő bankot és szolgáltatást.
 • Beszerezzük és lefordítjuk a szükséges dokumentumokat.
 • Megszervezzük a szükséges személyes találkozót a bankkal, amelyen tolmácsolást és tanácsadást is biztosítunk.

Mire lesz szükség cseh üzleti bankszámla megnyitásához?

A céges bankszámlanyitáshoz szükséges dokumentumok pontos listáját általában mindig a kiválasztott bank szabályai határozzák meg. Ugyanakkor általánosságban elmondható, hogy az alábbiakat szokták kérni:

 • A vállalkozás vezetőjének személyazonosítására szolgáló okmányt, például: személyi igazolványra, útlevélre, születési anyakönyvi kivonatra stb.
 • A vállalkozás alapító okiratát.
 • A vállalkozás székhelyét, bejegyzett címének igazolását.
 • Személyes jelenlét a bankban a folyamat véglegesítéséhez.

A minimális bankbetét összege szintén bankonként változik.

Amennyiben a banknak további dokumentumokra van szüksége, jelezni szokták.

Melyik bankot válasszam?

Szolgáltatáscsomagok részeként személyre szabott tanácsadással segítünk meghatározni az Önnek és cégének leginkább megfelelő bankot, valamint kiválasztani a legkedvezőbb bankszámla szolgáltatást.

Az ország erős bankhálózattal rendelkezik, ahogyan az egy stabil és prosperáló EU országtól elvárható. A bankok többsége számos ATM-mel és fiókteleppel rendelkezik az egész országban. A hazai és a nemzeti bankoknak köszönhetően minden elvárt üzleti és pénzügyi banki szolgáltatás elérhető.

Főbb bankok:

 • Česká spořitelna: 

Több száz országszerte elérhető ATM-mel, valamint bankffiókkal rendelkezik. Vezető pénzintézetként stabil lábakon áll, több millió ügyféllel rendelkezik. Szolgáltatásait tekintve lefedi a lakossági bankolást, a kis- és középvállalkozásokat, valamint az egészen nagy cégcsoportokat is. Ügyfélközpontja német, angol és francia nyelven is elérhető, de amennyiben a Freya Corporation szolgáltatásait választja, úgy Önnek anyanyelvi beszélőink nyújtanak segítséget. Az Erste csoport tagja

 • Ceskoslovenska Obchodni Banka:

Rövidebb nevén CSOB a Česká spořitelna mellett az egyik legmeghatározóbb bankpiaci szereplő Csehországban. A főleg Belgiumban vezető, de szerte Európában jelen lévő KBC csoport tagja. Univerzális banki tevékenysége számos lakossági, vállalati és privát banki szolgáltatást kínál.

 • Komercní Banka             

Termékek és szolgáltatások széles választékát kínálja a lakossági, befektetési és vállalati banki tevékenységek terén. Speciális szolgáltatásokat is nyújt, beleértve a nyugdíjalapokat, a faktoringot, a biztosításokat és a fogyasztói hiteleket.

Továbbá számos nemzetközi bank is jelen van a cseh piacon, úgymint:

 • Unicredit Bank
 • Sberbank
 • Raiffeisenbank
 • Citibank

 

A cseh céges bankszámlanyitás bár egyszerűnek tűnhet, mégis számos hibázási lehetőséget rejt, ami miatt a folyamat hosszadalmassá és fárasztóvá válhat. A csehországi intézményekkel és hivatalos szervekkel történő kommunikáció körültekintést és hozzáértést igényel, ugyanúgy, ahogyan a banki szakkifejezések és szabályok közötti eligazodás is. 

Szolgáltatásunkkal időt, energiát és fölösleges köröket spórolhat meg, amennyiben minket hív segítségül. Ha csehországi bankszámlanyitást tervez, keressen minket bizalommal!

Kapcsolat

Mgr. Norbert Gyürüsi

+421 907 178 390

gyurusi@freyacorp.com

Teljesítés

14 napon belül

A szolgáltatás ára

már 799 € - tól

A Csehországban alapított kft-n belül

Elkészítjük önnek az okiratokat

Biztosítjuk az okiratok közjegyző előtt történő hitelesítését

Biztosítjuk a közjegyzői jegyzőkönyv megírását

Segítünk a vállalati bankszámla megnyitásában

Felhívjuk a figyelmét minden határidőre, amelyet be kell tartania

Írjon nekünk vagy hívja a +36 30 016 2137 telefonszámot

GDRP

15 + 12 =