Bankszámlanyitás Szlovákiában

Stabil gazdaságának és kedvező üzleti környezetének köszönhetően Szlovákia egyre inkább Európa és az Európai Unió fontos üzleti központjává válik. Ennek egyik fő bizonyítéka, hogy folyamatosan növekvő számú befektető nyit itt vállalkozást

A szlovák bankrendszer stabil, egyaránt jelen vannak nemzeti és nemzetközi pénzintézetek, amelyek általában osztrák és olasz bankcsoportok tulajdonában állnak, ennek köszönhetően biztos alapokon nyugszanak.

Természetesen, a bankszámlák számos pénznemben nyithatók. Vezethetőek euró, forint, cseh korona, lengyel zloty, brit font, japán jen, svájci frank és más pénznemben.

Miben tudunk segíteni szlovák céges bankszámlanyitás során?

 • Teljes körű tanácsadást nyújtunk a céges számlanyitás folyamatát illetően.
 • Olyan bankokat ajánlunk, amelyeknél gond nélkül nyithat vállalati, vagy akár magánszámlát is
 • Segítünk, hogy az a bank kerüljön kiválasztásra, amely a legjobb szolgáltatásokkal rendelkezik, és amely szolgáltatásaiért a legkedvezőbb díjat számítja fel
 • Tanácsot adunk Önnek, hogy a bankban milyen okmányokra lesz szüksége a számlanyitáshoz.
 • Elvégezzük a szükséges iratok beszerzését, és komplett dokumentációt készítünk fordításokkal együtt.
 • A bankban történő személyes megjelenéshez az időpontot megszervezzük, előkészítjük a szükséges dokumentumokat,  tolmácsolást és tanácsadást biztosítunk.

Céges bankszámlanyitás Szlovákiában

Az egyik fő feltétel, amelyet figyelembe kell venni egy szlovákiai cégalapítás során,  az a céges bankszámla létrehozása, ami kötelező elem, ugyanis az alaptőkét abban kell elhelyezni.

A vállalati bankszámlanyitás eltér a lakossági számlanyitástól, mivel a kiválasztott banknál bemutatandó dokumentumok száma több, előkészítésük összetettebb, a szükséges iratok beszerzése, összeállítása és kitöltése szakértelmet és hozzáértést igényel. 

Mire lesz szükség a szlovák vállalati bankszámla megnyitásához?

A szlovákiai céges bankszámlanyitáshoz szükséges dokumentumok pontos listáját általában mindig a kiválasztott bank szabályai határozzák meg. Általánosságban azonban elmondható, hogy az alábbiakat szokták kérni:

 • A vállalkozás vezetőjének személyazonosítására szolgáló okmányt, például: személyi igazolványt, útlevelet, születési anyakönyvi kivonatot stb.
 • A vállalkozás alapító okiratát.
 • A vállalkozás székhelyét, bejegyzett címének igazolását.
 • Személyes jelenlét a bankban a folyamat véglegesítéséhez.
 • Sok esetben kérhetik, vállalat azon képviselőjének az adatait, aki a számlát kezeli és a vállalat nevében tranzakciókat hajt majd végre. 
 • A legtöbb esetben aláírási mintára is szükség van.

A minimális bankbetét összege szintén bankonként változik.

Amennyiben a banknak további dokumentumokra van szüksége, jelezni szokták.

Mennyi időbe telik a céges bankszámla megnyitása?

A teljes folyamat hossza függ egyrészt a bankok gyorsaságától, másrészt attól, hogy a szükséges dokumentáció kellőképp lett-e elkészítve, szüksége van-e hiánypótlásra, igényel-e további információkat a bank.

Míg magánszemélyeknek szóló bankszámlák vagy megtakarítási számlák megnyitása 1-3 nap alatt is előfordul, addig az üzleti bankszámlanyitás a dokumentumok összetettsége, a bankok általi ellenőrzések és szükséges jóváhagyások miatt, néhány kb. 1-3 hetes folyamat.

Annak, aki nem rendelkezik kellő ismeretekkel és gyakorlattal, a bankszámlanyitás ideje sokszorosára nőhet. 

Szlovákia 3 legbefolyásosabb bankja:

 • Slovenská sporiteľňa, a.s:

A legnagyobb kereskedelmi bank Szlovákiában, amely kiterjedt, országos hálózattal rendelkezik. A bankfiókok és az ATM-ek az ország teljes egészét lefedik. A nemzetközi Erste Csoport tagjaként stabil, szolgáltatásait tekintve pedig kiemelkedő, mind a lakossági, mind a vállalati bankolást illetően.

 • Všeobecná úverová banka, a.s.

Szlovákia második legbefolyásosabb bankja. Kis- és közepes vállalkozások számára nyújtott pénzügyi megoldásaikkal mindenféle üzleti tevékenységhez nyújt kapcsolódó szolgáltatásokat. 

 • Tatra banka, a.s.

A Tatra Banka az első magánbank volt Szlovákiában. Folyamatosan fejlesztett és naprakész szolgáltatásaik nem csak belföldiek, hanem külföldiek számára is elérhetők. Ügyfeleik között kisvállalkozások és kifejezetten nagy méretű cégek is szép számmal vannak.

 

Tapasztalt  szakértőink átfogó piaci ismeretekkel rendelkeznek a szlovákiai cégalapítást, valamint bankszámlanyitást illetően.

Engedje meg, hogy levegyük a válláról az időigényes adminisztrációt, a bankokkal és egyéb szervekkel történő fárasztó kommunikációt!

Akár további kérdése van, akár már biztos benne, hogy szlovákiai bankszámlára van szüksége, akkor ne habozzon, vegye fel a kapcsolatot tanácsadóinkkal még ma!

Kapcsolat

Mgr. Norbert Gyürüsi

+421 907 178 390

gyurusi@freyacorp.com

Teljesítés

14 napon belül

A szolgáltatás ára

már 799 € - tól

A Szlovákiában alapított kft-n belül

Elkészítjük önnek az okiratokat

Biztosítjuk az okiratok közjegyző előtt történő hitelesítését

Biztosítjuk a közjegyzői jegyzőkönyv megírását

Segítünk a vállalati bankszámla megnyitásában

Felhívjuk a figyelmét minden határidőre, amelyet be kell tartania

Írjon nekünk vagy hívja a +36 30 016 2137 telefonszámot

GDRP

4 + 1 =