Cégalapítás Csehországban

A cégalapítás folyamata Csehországban sok szempontból hasonló a Szlovákiai cégalapításhoz. Természetesen vannak különbségek, amik azonban cseppet sem tekinthetőek akadálynak, ha a Freya Corporation szakértőit választja.

Széleskörű tapasztalattal és valós szakértelemmel rendelkezünk a csehországi cégalapítást illetően. Teljes körű szolgáltatásainkkal készen állunk, hogy hatékonyan és gyorsan végigkísérjük  a csehországi vállalkozása létrehozásában.

Hogyan segítünk Kft-t (s.r.o) alapítani Csehországban?

Elvégezzük a szükséges adminisztrációt, megtesszük a szükséges lépéseket az illetékes hatóságoknál, cégbíróságnál, kereskedelmi kamaránál és a helyi adóhivatalnál. 

Tanácsadóink cseh és magyar nyelven is kommunikálnak, így biztosan megtaláljuk a közös nyelvet. Előkészítjük a szükséges dokumentációt, hivatalos fordításokat biztosítunk, és igény esetén akár virtuális székhelyszolgáltatást is nyújtunk. A cégalapításhoz szükséges bankszámlanyitásban is állunk rendelkezésre. 

A cégalapítás után sem hagyjuk magára ügyfeleinket, igény esetén a helyi szabályokat tökéletesen ismerő könyvelő kollégáink minden könyveléssel kapcsolatos feladatot ellátnak.

A cégalapítás folyamata és lépései Csehországban

A Cseh Köztársaságban a cégalapításhoz szükséges jegyzett tőke összege mindössze 1 CZK is lehet, amelyet üzleti bankszámlára kell befizetni. Az EU bármely országának állampolgára szabadon vállalkozhat Csehországon belül, és bár az EU más országaihoz hasonló direktívákkal találkozhatunk, Csehországban a társaságok alapítására vonatkozó jogszabályok a gazdasági társaságokról szóló 90/2012 Sb törvényen alapulnak.

 A cseh cégalapítás teljes folyamata több lépésből áll, melynek főbb pontjai:

1. A szükséges dokumentáció elkészítése, a kereskedelmi név kiválasztása. A névnek, egyedinek és más kereskedelmi nyilvántartásba bejegyzett cégnévvel összetéveszthetetlennek kell lennie. A név kiválasztása előtt akár önállóan is ellenőrizheti, hogy a tervezett elnevezés szerepel-e a Cseh Köztársaság kereskedelmi nyilvántartásban, vagy akár ránk is bízhatja ezt a feladatot.

2. A cégnév kiválasztása mellett alapvető feladat a vállalkozás tárgyának, üzleti tevékenységének meghatározása.

3. A cég székhelyének kiválasztása.

4. A Cseh Köztársaságban korlátolt felelősségű társaság (s.r.o) alapításához társasági szerződés vagy alapító okirat létrehozása.

5. Továbbá, a már említett jegyzett tőke meghatározása és üzleti bankszámlára történő befizetése.

Mennyi ideig tart a Kft. (s.r.o.) alapítása a Cseh Köztársaságban?

 A cégalapítás hozzávetőlegesen 14-21 napig tart a dokumentumok aláírásától kezdődően, melyhez azonban nem szükséges Csehországba utaznia, ugyanis egy Csehország és Szlovákia között meglévő közös egyezménynek köszönhetően elegendő pusztán Szlovákiai irodánkba ellátogatni. 

Sok esetben meghatalmazás birtokában szinte az összes kulcslépést elvégezhetjük Ön helyett. Csupán a csehországi bankszámla megnyitásakor szükséges Csehországba utazni.

A cégalapítása expressz gyorsasággal, akár 24 órán belül közjegyzői nyilatkozat formájában is lehetséges. A közjegyzői jegyzőkönyv azonban külön díjként fizetendő a közjegyzőnek kb. 300-400 € (EUR) összegben (a cseh korona árfolyamától függően). 

 A csehországi cég székhelye

Szlovákiához hasonlóan a Csehországban alapított cégeknek is bejegyzett székhellyel kell rendelkezniük. A társaság székhelyének meghatározása a cseh Kft. (s.r.o.) kereskedelmi nyilvántartásba történő bejegyzésének egyik alapfeltétele. 

Két lehetőség közül választhat. Az első egy valós fizikai cím kiválasztása, a második pedig egy virtuális iroda. Virtuális iroda szolgáltatásunkkal, a fizikai székhellyel kapcsolatban felmerülő költségeket és problémákat könnyedén kiküszöbölheti. Az általunk kínált virtuális iroda számtalan előnyt nyújt, melyről bővebben itt olvashat.

Amennyiben tanácstalan, hogyan is induljon el, és megbízható partnert keres a Csehországban történő terjeszkedéshez, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk.

Kapcsolat

Mgr. Norbert Gyürüsi

+421 907 178 390

gyurusi@freyacorp.com

Teljesítés

14 napon belül

A szolgáltatás ára

már 799 € - tól

A Csehországban alapított kft-n belül

Elkészítjük önnek az összes szükséges okiratot

Elintézzük a dokumentumok fordítását

Segítünk a meghatalmazás elkészítésében

Segítünk a vállalati bankszámla megnyitásában

Felhívjuk a figyelmét minden határidőre, amelyet be kell tartania

Írjon nekünk vagy hívja a +36 30 016 2137 telefonszámot

GDRP

14 + 12 =